LASH&GREY zverejňujú prvý singel z očakávaného druhého albumu

LASH&GREY zverejňujú prvý singel z očakávaného druhého albumu
Peter Baláž

Singel "After War" z druhého albumu, ktorý vychádza 24. septembra a bude niesť názov „Blossooms Of Your World“, naznačuje, že sa môžeme tešiť na ďaľšiu zaujímavú stránku tvorby dvojice Lash&Grey.

Ich debutový album "Sleepin' With The Lights On" si poslucháči v ankete Radio_Head Awards zvolili za Debut Roka 2020 a Kristína s Jakubom taktiež získali cenu Tatra Banky pre mladých tvorcov za skladbu I Wish. Album získal veľmi dobré ohlasy hudobných kritikov vo viacerých krajinách a mladej dvojici dokonca ponúkla miesto v svojom rosteri významná európska koncertná agentúra Bella Concerts, kde sa ocitli v spoločnosti mien ako Meshell Ndegeocello, Herbie Hancock, Mononeon, či Pat Metheny.

Tentokrát Kristína s Jakubom oslovili aj ďaľších hudobníkov a na singli After War spolupracoval aj slovenský bubeník David Hodek a českí hudobníci Jan Jakubec, Jan Aleš, Roman Vícha a sláčikové zoskupenie S.V.A. Trio, s ktorým dvojica spolupracovala už pred rokom na svojom debute „Sleepin' With The Lights On“.

"Chceli sme sa vložiť aj do inej polohy v akej nás veľa ľudí ešte nemalo šancu vnímať, keďže sme väčšinu koncertov zatiaľ odohrali vo dvojici, no tvoriť hudbu pre väčšie obsadenia nás vždy bavilo a určite v tom zotrváme aj do budúcna. Veríme, že to budú naši fanúšikovia vnímať ako príjemnú zmenu a budeme veľmi radi, keď dostaneme možnosť nový album prezentovať takýmto spôsobom aj na koncertoch."

 

 

Druhý album, ktorý nesie názov Blossoms Of Your World, bude obsahovať osem pôvodných skladieb, ktoré si dvojica sama sprodukovala a zaranžovala.

"Myslíme, že sa nám podarilo posunúť ďalej v mnohých ohľadoch a naše pozvanie na spoluprácu prijali aj zvučné mená svetovej hudobnej scény. Na albume hrajú Brandon Combs, Bryan "B Dub" White, ktorí sú v muzikantských kruhoch známi, pretože spolupracovali s menami ako Stevie Wonder, John Legend, či Leon Bridges. Veľmi nás potešila možnosť spolupracovať s Vladom Mellerom, ktorý robil mastering albumu v USA. Poslali sme mu našu hudbu a nové nahrávky a on nám okamžite veľmi pekne odpísal, že chce s nami ihneď spolupracovať a že sme ho ako rodáka zo Slovenska príjemne prekvapili. Takže máme obrovskú radosť, že človek, ktorému prešli cez ruky skladby Pink Floydu, Michaela Jacksona, Paula McCartneyho, Red Hot Chilli Peppers a mnohých daľších obrovských mien hudobného sveta, pracoval aj na našej hudbe. Roland Kánik sa nám postaral o mix albumu a odviedol veľmi profesionálnu a detailnú prácu a taktiež hosťuje na jednej skladbe."

 

Tlačová správa

 

Esprit 2023

Galéria

LASH&GREY zverejňujú prvý singel z očakávaného druhého albumu
LASH&GREY zverejňujú prvý singel z očakávaného druhého albumu
LASH&GREY zverejňujú prvý singel z očakávaného druhého albumu

 

 

Ďalšie články

Bude Kristin Lash / Kristína Mihaľová víťazkou SASSY Awards?
O necelý týždeň spoznáme víťaza prestížneho speváckeho zápolenia Sarah Vaughan International Jazz...
Prišli, zahrali a zvíťazili – slovenskí jazzmani v Carnegie Hall
V mori vojnových a iných násilných správ či nenávistných komentárov, ktoré dnes zaplavujú mediálny...
Po Botanickej záhrade pozývajú Lash & Grey do galérie
Slovenskej dvojici Lash & Grey skutočne „ide karta“: po dvoch úspešných albumoch,...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...