Duo ''The Phones'' & guest Michal Šelep @Kafe Scherz, 29.10.2018 20:00

Peter Baláž
Duo ''The Phones'' & guest Michal Šelep @Kafe Scherz, 29.10.2018 20:00
Názov koncertu: 
Duo ''The Phones'' & guest Michal Šelep @Kafe Scherz
Pondelok, Október 29, 2018 - 20:00
Miesto konania: 
Kafe Scherz
Hudobná skupina (bez profilu)
Duo ''The Phones'' & guest Michal Šelep
Hudobníci: 
Michal Šelep
Hudobníci (bez profilu)
Lenka Molčányiová, Nazareno Caputo

Pozývame Vás na koncert dua alt saxofonistky Lenky Molčányiovej a talianskeho vibrafonistu Nazarena Caputa s názvom ''The phones'', ktorý sa uskutoční v pondelok 29.10. o 20.00 hod. v bratislavskom Kafe Scherz.

Toto slovensko-talianske duo, ktoré sa stretlo počas štúdia vo Florencií, obohatí v tento večer svojou hrou na kontrabas aj special guest Miško Šelep.

Možte sa tešiť na krásny večer s príjemnou atmosférou, ktorú vytvorí táto originálna kombinácia nástrojov.
Cieľom dua The phones je snažiť sa o čo najintenzívnejšiu komunikáciu medzi nástrojmi a vzájomnú dokonalú súhru.
Odznejú známe jazzové štandardy, tak ako rôzne originálne kompozície a úpravy krásnych skladieb.

Máte sa na čo tešiť! :)
Vstup: 6 €

Lenka Molcanyiova je študentkou jazzového saxofónu na VOŠ pri Konzervatóriu J. Ježka v Prahe a absolventkou bakalárskeho štúdia zobcovej flauty na Konzervatóriu ´´Luigi Cherubini´´ vo Florencií. Pôsobi aktívne najmä na českej a slovenskej jazzovej scéne. Je členkou Tibor Feledi Kairos Quintetu, s ktorým tento rok odohrala koncerty na rôznych jazzových festivaloch (Mladí Ladí Jazz/Jazzfruit, United Islands of Prague, Mikulášsky jazzový festival...) a posledne aj na´´Next generation stage´´ na Bratislavksých Jazzových Dňoch. Získala taktiež ocenenie ´´objav festivalu´´ Jazz pod Hradom v Trenčíne. Hráva a spolupracuje s rôznymi umelcami a projektami zo SR, ČR, IT...

Nazareno Caputo vyštudoval bicie nástroje a perkusie na Konzervatóriu ´´Luigi Cherubini´´ vo Florencií, kde sa zameral najmä na vibrafón, s ktorým aktívne koncertuje v prostredí súčasnej klasickej hudby (Quartetto Linea, duo s klavíristom Ducciom Beverinim) a jazzu. Zúčastnil sa mnohých majstrovských kurzov u renomovaných jazzmanov (Andrea Dulbecco, Stefano Battaglia, David Friedman, Mike Mainieri, Dado Moroni, Matt Mitchell, Kenny Werner). Je členom originálneho zoskupenia Moksha Pulse Sextet, s ktorým v roku 2016 vydali prvé CD. Zúčastňuje sa pravidelne na rôznych národnych a medzinárdoných významných festivaloch (medzi inými: Maggio Musicale Fiorentino, Fabbrica Musica, Musikfest der MGNM v Mníchove, Time in Jazz, Nuoro Jazz Festival, Milestones Music Festival).

Michal Šelep študoval basovú gitaru a hudobnú teóriu v škole Bassology Anthonyho Wellingtona. Získal štipendium na prestížny hudobný kemp Victor Wooten Bass/Nature Camp v Nashville, kde študoval s hudobníkmi ako Victor Wooten, JD Blair, Futureman, Steve Bailey, Chuck Rainey, Danny Gottlieb a ďalšími. Na slovensku pokračoval v štúdiu hudby u legendárneho Andreja Šebana.
Počas svojej doterajšej kariéry mal Michal príležitosť hrať pre špičkových interpretov ako Peter Lipa, Zuzana Mikulcová, Martin Geišberg, Lucie Bílá, Veronika Strapková, Janais a spolupracovať s prestížnymi hudobníkmi ako Andrej Šeban, Martin Valihora, Marcel Buntaj, Ján Fabrický, Andrej Hruška, Jakub Kačic, Michal Fedor, Ľuboš Ambrozai, Pavol Bereza, Valér Miko, Štefan Szabó a je stálym členom Tibor Feledi Kairos Quintetu a tria The Abs.
Michal v súčasnosti študuje jazzový kontrabas na JAMU v Brne a koncertuje s rôznymi interpretmi na Slovensku a v Čechách.

 

 

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
 
 
 
 
 
 
 
11
 
12
 
 
14
 
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
 
23
 
24
 
25
 
26
 
 
28
 
 
30
 
31