Andreas Varady Trio feat.Radovan Tariška, 8.10.2019 20:00

Andreas Varady Trio feat.Radovan Tariška, 8.10.2019 20:00
Názov koncertu: 
Andreas Varady Trio feat.Radovan Tariška
Utorok, Október 8, 2019 - 20:00
Miesto konania: 
LifeHouse /city/
Hudobná skupina (bez profilu)
Andreas Varady Trio feat.Radovan Tariška
Keď 18-ročný Andreas Varady vystúpil naposledy s Radovanom Tariškom v rámci jazzového festivalu v Bratislave, kritika jasala nadšením. Chovanec hviezdneho producenta Quincyho Jonesa mohol spolu s najmladším držiteľom jazzovej Ceny Ladislava Martoníka v histórii aj domácim fanúšikom predviesť to, prečo je o nich v zahraničí taký veľký záujem.

To, čo spája Varadyho s Tariškom totiž nie je len venovanie sa hudbe od raného detstva a z toho vyplývajúca profesionalita, ale aj množstvo spoluprác so zahraničnými umelcami. Čerstvo dospelý gitarista vydal svoju druhú nahrávku pred dvomi rokmi pod značkou vydavateľstva Verve. Tu mu vypomohli Gregory Porter, Roy Hargrove, Nikki Yanofsky a kapela Dirty Loops. Okrem toho sa mu dostalo tej cti, aby predskokanoval na turné svojmu hudobnému vzoru George-ovi Bensonovi.

Ani Tariška počas svojej kariéry nezaháľal a podarilo sa mu vystupovať s hudobníkmi ako Essiet Okon Essiet, Benito Gonzalez či Anna Maria Jopek. Práve oni sa spolupodieľali aj na unikátnom albume Folklore to Jazz (2013). Saxofonista vychýrený svojim inovátorstvom a spájaním rôznych žánrov na ňom dal slovenskému folklóru jazzové sako. Hladiny slovenskej hudby týmto dielom rozvíril, keď bol vďaka albumu nominovaný na cenu kritikov Aurel.

Spoločné vystúpenia Váradyho a Tarišku sú rozhodne umeleckým zážitkom. Obaja venujú veľký priestor improvizácii, vďaka ktorej majú fanúšikovia záruku, že sa zúčastnia nikdy sa neopakujúceho jazzového večera s príchuťou amerických klubov.

Vstup: 15€
Rezervácie: https://lifehouse.beer/rezervacia/
alebo na tel.čísle 0908 753 423

 

 

 

 

«  
  »