David Sanborn vydal trailer ku svojej novej show: "Sanborn Sessions" sú o hudbe aj rozhovoroch

David Sanborn vydal trailer ku svojej novej show: "Sanborn Sessions" sú o hudbe aj rozhovoroch

Legendárny saxofonista Dave Sanborn sa rozhodol vytvoriť vlastnú internetovú show s názvom "Sanborn Sessions". Jedná sa o digitálnu sériu neformálnych vystúpení a rozhovorov s hudobníkmi ako Kandace Springs, Michael McDonald, Terrace Martin, Bob James a ďalšími. V prvej sezóne má show predstaviť osem umelcov v šesť samostatných žánrovo neohraničených epizódach. Kam nás saxofonista počas jednotlivých častí povedie, zatiaľ zostáva záhadou. Niečo Sanborn prezradil novým trailerom, ktorý zverejnil na internetovom portáli Youtube.

 

Dave Sanborn, skúsený saxofonista a šesťnásobný víťaz ocenenia Grammy pred pár dňami ohlásil, že čoskoro predstaví prvú epizódu svoje novej internetovej show Sanborn Sessions. Okrem Sanborna (v roli moderátora aj hudobníka) sa tu objavia hudobníci rozličných štýlov a generácií. Prvá séria privíta na scéne  Kandace Springs, Terrace Martina, Michaela McDonalda, Briana Owensa, Boba Jamesa, Jonathana Brooke, Charlieho Huntera a Cyrille Aimee.

 

Prostredníctvom tejto show preskúmajú spoločne prítomní hudobníci esenciu hudby vo forme úprimných rozhovorov a voľne plynúceho štúdiového hrania. Celé epizódy budú obsahovať hlboké konverzácie, zákulisný pohľad na tvorenie hudby a spoločné hudobné vystúpenia. Skladby, ktoré počas tejto show vzniknú a budú zaznamenané, budú vydané na samostatných CD nosičoch.

 

Celá show je koprodukovaná a sponzorovaná spoločnosťou Sweetwater. Zároveň je však Sanbornov výtvor aj blízkou rodinnou spoluprácou, keďže výkonnými producentami sú Daveov synovec Noah a švagor Steve. Sanborn sa ku svojej novej show vyjadril nasledovne: "Pre mňa je táto show o hudbe a o dialógu. Absolútne najdôležitejšie je, aby sme ju celú urobili skutočne autentickú. Lebo potom publikum dostane ten skutočné, nefiltrovaný zážitok. Táto show je založená na humore, priateľstve a snahe dostať sa hudobne na rovnakú vlnovú dĺžku."

 

Prvá epizóda bude zverejnená 3. decembra a je možné ju sledovať priamo na stránke sanbornsessions.com ako aj na youtubeovom kanáli Sanborn Sessions.

 

 

Zdroj: All About Jazz

Autor: Martin Uherek

 

 

Ďalšie články

Top päť: Najvtipnejší súčasní jazzmeni
Jazz je všeobecne považovaný za jednen z najserióznejších hudobných žánrov, častokrát za...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...