Desať dôvodov, prečo pridať koncert na Jazz.sk

Desať dôvodov, prečo pridať koncert na Jazz.sk
jazz.sk

Portál Jazz.sk vstúpil na slovenskú internetovú scénu v októbri 2011 s úmyslom byť otvoreným komunitným portálom. Otvorenosť znamená, že akýkoľvek používateľ môže vytvárať profily hudobných skupín, klubov, písať blogy, alebo pridávať koncerty do spoločného jazzového kalendára. Mnohí majitelia klubov, organizátori podujatí, ale i samotní hudobníci túto ponuku už využívajú. Pre tých, ktorí váhajú, máme 10 dobrých dôvodov prečo promovať svoje koncerty na portáli Jazz.sk:

 

1. Bezplatnosť - alebo zadarmo, zdarma, bez akéhokoľvek poplatku ponúkame mediálny priestor na reklamu vášho koncertu. Náklady na reklamu u nás sa jednoducho rovnajú 0. Prečo? Lebo chceme podporiť jazz na Slovensku! Platená reklama sa vzťahuje len na banner, alebo reklamy v pravom bloku.

 

2. Jednoduchosť - pridanie koncertu vlastne znamená vypísanie pár položiek do prehľadného formulára. Vyplnenie základných informácií o koncerte (dátum, čas, miesto, kto hrá) zaberie maximálne 30 sekúnd. Nenútime vás cez červené hviezdičky pridávať nič iné, nemusíte ani prepisovať nečitateľné písmenká z obrázka. Naopak, po pridaní prvých písmen vám systém automaticky ponúkne názov klubu, alebo hudobnej skupiny. Pozrite si formulár a presvedčte sa sami.

 

3. Návštevnosť portálu - vieme, že koncert poriadate preto, aby mal čo najviac návštevníkov - inak by to nemalo zmysel! A preto ho potrebujete spropagovať medzi mnohými ľuďmi. Portál Jazz.sk má priemernú dennú návštevnosť 300 čitateľov a od začiatku jeho existencie až do 21. mája 2012 ho navštívilo 31 146 unikátnych návštevníkov. A najnavštevovanejšia podstránka je práve kalendár koncertov - viď Print Screen z programu Google Analytics.

 

4. Podpora koncertu cez naše vlastné nástroje - váš koncert nezostane len v kalendári, ale objavuje sa na nejaký čas aj v sekcii Novinky na hlavnej stránke, v určitom momente aj v hlavnej sekcii Noviny. Takisto v aktuálny deň výjde automatická upútavka priamo pod kalendárom. Koncertné "highlity" sa objavujú aj v rotujúcom slideri na hlavnej stránke a odkaz na ne aj na facebookovej stránke portálu Jazz.sk, ktorá už má vyše 700 (!) fanúšikov.

 

5. Preposielanie koncertov našim partnerom - ak to ešte neviete, informáciu o vašom koncerte automaticky preposielame partnerským médiám, ktoré uverejňujú informácie o kultúrnych aktivitách v Bratislave, ale aj na celom Slovensku. Ich aktuálny zoznam nájdete v sekcii Partneri. CIeľom tejto služby je šetriť váš čas a "vytrúbiť" váš koncert do sveta za vás.

 

6. Serióznosť portálu - to, že Jazz.sk nie je neseriózny portál, ktorý tu už zajtra nenájdete, alebo ktorý zaspí na vavrínoch a prestane sa starať o obsah, dokazujú ľudia, ktorí za ním stoja. A dokazuje to aj nedávne pridelenie číselného identifikátora periodických publikácií ISSN (International Standard Serial Number), ktoré portálu po overení splnenia všetkých potrebných kritérií pridelila Slovenská Národná Agentúra ISSN. Portál Jazz.sk sa tak stal medzinárodne rešpektovaným periodikom.

 

7. Konkurencia nespí - pozrúc sa do histórie kalendára môžete ľahko zistiť, prečo bolo počas koncertu u vás prázdno. Možno sa práve konal koncert v konkurenčnom klube, jeho majiteľ koncert zadal do nášho kalendára a prilákal tak jazzových fanúšikov k sebe. Mnohí majitelia klubov, alebo hudobníci začali na portál Jazz.sk pravidelne pridávať každý svoj koncert. Asi vedia prečo...

 

8. Viac ako váš facebook - niektorí hudobníci a majitelia klubov si myslia, že stačí pridať "udalosť" na facebookovú stránku klubu alebo hudobníka. Určite je to tiež užitočné, ale má to jeden zádrhel - tak totiž neoslovíte tých, ktorí nie sú vašimi "fanúšikmi". Cez portál Jazz.sk, kde koncertuchtiví ľudia hľadajú konkrétne mesto, deň, alebo kapelu sa vám podarí osloviť ich v oveľa väčšom zábere.

 

9. Samostatnosť - po zaregistrovaní vám dávame všetky práva na administráciu svojho koncertu. Sami ho pridáte, pričom uverejnený bude okamžite, nečaká sa na žiadne schvaľovanie. Sami si ho upravíte, ak sa zmenia podmienky, budete chcieť pridať nové informácie, alebo opraviť preklep :-) A sami ho aj vymažete, ak sa koncert náhodou zruší. Ale môžete ho aj presunúť, či kopírovať. A to všetko jednoducho, ani programovací jazyk nemusíte ovládať.

 

10. Zvýšte návštevosť koncertu, zvýšite si tržby - dobrý dôvod, nie? ;-) 

 

Za tím Jazz.sk zhrnula Jarmila Žuffová

Esprit 2023

Galéria

Navstevnost_stranok_jazz_sk.png

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...