Fenomenálny Avishai Cohen vystúpi na Colours of Ostrava s novým projektom

Fenomenálny Avishai Cohen vystúpi na Colours of Ostrava s novým projektom
jazz.sk

Izraelský kontrabasista, spevák a skladateľ Avishai Cohen privezie do Ostravy exkluzívnu zostavu pod názvom Avishai Cohen's New York Division. Okrem “zlatoprstého” klaviristu Nitaia Hershkovitsa a nezastavitelného bubeníka Daniela Doreho ho bude doprevádzať taktiež vynikajúci americký jazzový gitarista Kurt Rosenwinkel (Brad Mehldau, Joshua Redman), argentínsky trumpetista Diego Urcola a americký trumpetista Steve Davis (Chick Corea, Wynton Marsalis).

Tohtoročný Colours taktiež privíta zásadné meno súčasného avantgardného popu - kanadského pesničkára a huslistu Owena Palletta.  Mixom electro ambientu, pop house aj drum'n'bassu rozžiari areál rakúska formácia Klangkarussell, ktorá sa preslávila hitom Sonnentnz. Svoje intímne, krehké a éterické balady privedie do Ostravy brazílska speváčka a klaviristka Dillon, žijúca v súčasnej dobe v Berlíne. Belgická skupina Oscar And The Wolf vedená spevákom a skladateľom Maxom Colombiom zaujala hitom Princes a delikátnou dreampopovou zmesou elektroniky, soulu a R&B. Poľskú electro-popovú scénu zastúpi fenomén súčasnej mladej scény, formácia The Dumplings. Náložou funky, soulu a jazzu roztancuje návštevníkov francúzka kapela Electro Deluxe.

 

 

Tohtoročný Colours taktiež privíta zásadné meno súčasného avantgardného popu - kanadského pesničkára a huslistu Owena Palletta s noblesným americkým spevákom Jamesom Copleyom. Z kanadského Quebecu príde živelné akustické trio Nicolas Pellerin et les Grands Hurleurs s famóznym dupajúcim huslistom, ktorého rytmické dupanie je unikátnou súčasťou quebeckej tradičnej hudby. Osemčlenná skupina Abavuki z juhoafrického Kapského mesta ponúkne neuveriteľnú smršť v podaní bubeníkov, dychárov a troch hráčov na marimby.

Festival Colours of Ostrava ponúkne štyri dni plné koncertov hviezd svetovej aj domácej hudby, divadiel, diskusií, workshopov, filmov a výtvarných aktivít. K už skôr potvrdeným menám budúceho ročníka patria Mika, Caribou, José Gonzáles, The Cinematic Orchestra, Caravan Palace, Swans, Roni Size & Reprazent, Black Strobe, Choir of Young Believers, Heymoonshaker, John J Presley, The Mispers, Bazzookas, CoCo & The Butterfields a NO Blues.

V súčasnosti je k dispozícii limitovaná edícia štvordenných vstupeniek za 71,24 € v sieti Eventim, cena platí pre prvých 4000 kusov alebo do 28. februára 2015. V predpredaji je taktiež aj ubytovanie v kempe pri areáli, parkovanie pri areáli a pri kempe. Viac informácii na www.colours.cz.

Tlačová správa
 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

One Day Jazz Festival: Hudobná sonda do duší
7.november 2014, Istropolis, Bratislava   Ako víchrica sa Bratislavou prehnal jednodňový jazz...
Avishai Cohen zahral Košiciam akusticky i elektricky
Festival Mazal Tov, Košice 22.07.2013   Hudobným sviatkom možno nazvať koncert Avishaia Cohena...
Avishai Cohen a jeho najnovší album 1970: Komerčný smooth jazz pre masy?
Izraelský basgitarista, kontrabasista, skladateľ a aranžér Avishai Cohen prednedávnom vydal svoje...
Avishai Cohen roztancoval viedenský Konzerthaus!
Do susednej Viedne zavítal 21.októbra jedinečný izraelský kontrabasista Avishai Cohen. Predstaviť...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...