Fenomenálny Postmodern Jukebox sa vracia do Bratislavy!

Fenomenálny Postmodern Jukebox sa vracia do Bratislavy!
Peter Motyčka

Ich koncerty sú najlepšou párty, akú si viete v štýle pop-jazzu predstaviť! Postmodern Jukebox začínali ako internetová senzácia, teraz zgrupujú tých najlepších hudobníkov a majú vypredané koncerty po celom svete. So svojim jazzovo-swingovým spracovaním popových hitov sa 22. júna vrátia do Bratislavy, tentoraz s vystúpením v atmosfére 20. rokov a v štýle Veľkého Gatsbyho.

 

Aktuálne turné Postmodern Jukebox nesie názov „Welcome To The Twenties 2.0.“ a toto označenie vysvetľujú samotní hudobníci: „Naposledy to bolo v dvadsiatych rokoch, vtedy Amerika dostala jazz, jednu z mála pravých foriem umenia. Ktovie, čo je možné teraz?“ pýta sa líder Scott Bradlee a dodáva, že fanúšikovia sa môžu pripraviť „na tú najveľkolepejšiu párty v štýle dvadsiatych rokov po vzore Veľkého Gatsbyho.“

 

Možno to na prvý moment pôsobí ako bežný koncert revivalovej kapely, no partička skvelých hudobníkov a spevákov pod vedením Scotta Bradleeho vás už pri prvej skladbe presvedčí o opaku. Ide totiž o profesionálov, ktorí hudbou žijú a dýchajú a ich nadšenie sa počas koncertu prenesie aj na vás. Medzi nich patrí jednoznačne aj Sara Niemietz, dlhoročná členka Postmodern Jukeboxu, ktorá už ako desaťročná vystupovala na Broadwayi. S Postmodern Jukebox nahrala v štýle 20. rokov hity, ktoré majú niekoľko miliónov vzhliadnutí na YouTube – napríklad Bad Romance (originál Lady Gaga), Love Yourself (Justin Bieber), Hey Ya! (Outkast), I Don´t Want To Miss A Thing a mnohé ďalšie.

 

 

Postmodern Jukebox je americký hudobný kolektív, ktorý založil a vedie Scott Bradlee. Od vzniku v roku 2009 spája Bradlee talentovaných hudobníkov a spevákov, ktorí pod jeho vedením pretvárajú súčasné popové a komerčné hity do retro podoby v štýle jazzu či swingu. Úspech projektu odštartovala v roku 2012 coververzia hitu Macklemora Thrift Shop. Doposiaľ najúspešnejšou skladbou je coververzia hitu Creep od skupiny Radiohead, ktorá má len na YouTube aktuálne 104 miliónov zhliadnutí (kanál Postmodern Jukebox tam má viac ako 5,5 milióna odberateľov).

 

 

Informácie o koncerte a vstupenky sú v predaji na www.citysounds.sk a na FB podujatí www.facebook.com/events/237394420758807

Festival City Sounds, v rámci ktorého sa koncert koná, z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia.

 

 

Tlačová správa

 

Esprit 2023

Galéria

Fenomenálny Postmodern Jukebox sa vracia do Bratislavy!

 

 

Ďalšie články

Recenzia CD: Scott Bradlee ma nový gramofón
Klavirista a aranžér Scott Bradlee nás so svojou kapelou Postmodern Jukebox opäť prenáša späť v...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...