Film o Medeski, Martin & Wood vyjde čoskoro na DVD

Film o Medeski, Martin & Wood vyjde čoskoro na DVD
jazz.sk

Fly in a Botttle, film ktorý nahliada do mysle a životov Medeski, Martin & Wood, bude vydaný na DVD 25. októbra. Prvý filmový dokument v histórii kapely bol režírovaný bubeníkom a perkusionistom Billym Martinom.

Zachytáva ročnú periódou na súkromných filmových 16mm a HD kamerových záberov Medeski, Martin & Wood (MMW) počas turné a v štúdiu pri nahrávaní Radiolarians. Tento film prináša intímny portrét kapely. Vyzdvihuje vzájomné vzťahy tria a ich vzťah k hudbe ktorú tvoria posledných 20 rokov ako kapela.
Unikátne na Radiolarians sérii je, že kapela zmenila poradie točenia albumov. Namiesto využitia turné  ako propagáciu nového albumu, MMW využili turné na komponovanie a vylepšenie ich hudby naživo. Záznamy z turné použili ako materál pre točenie. Takýto proces im umožnil v priebehu dvoch rokov vydať sériu albumov Radiolarians I, II a III.

DVD Fly in a Bottle bude tiež obsahovať hudobné video “Amber Gris, Incant to Chantes Des Femmes,” režírované Greyom Gerstenom a experimentálny film pod názvom “CW” režirovaný Martinom. “CW” je metaforický pohľad na zložitý vzťah medzi Chrisom Woodom a Johnom Medeskim z pohľadu Billyho Martina.

DVD vychádza 25. októbra 2011

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...