Jeff "Tain" Watts bude na Slovensku, v kvartete Rostislava Fraša

Jeff "Tain" Watts bude na Slovensku, v kvartete Rostislava Fraša

Skvelá správa pre jazzových fanúšikov, už o necelý mesiac budeme mať možnosť na Slovensku privítať jedného z najvýznamnejších jazzových bubeníkov posledných desaťročí! Jeff "Tain" Watts je zvonivým menom, ktorý počas svojej kariéry spolupracoval s množstvom najväčších jazzových mien a konečne navštívi aj našu krajinu - do Bratislavy príde 12. februára zásluhou českého saxofonistu Rostislava Fraša, ktorý ho pozval do spoločného quarteta.

 

Popredný český saxofonista Rostislav Fraš si na svoje aktuálne turné do kapely pozval skutočne výnimočných hostí. Kontrabasistom bude známy český basista Josef Fečo, klavírnu stoličku obsadí vynikajúci taliansky klavirista Antonio Farao a za bicie zasadne žijúca legenda Jeff "Tain" Watts.

 

Jeff "Tain" Watts je špičkový americký jazzový bubeník, ktorý počas svojho života spolupracoval  s tými najlepšími z najlepších, napríklad najmä s Branford Marsalisom (v rokoch 1985-2009) a menami ako George Benson, McCoy Tyner, Kenny Garrett, Danilo Perez, Michael Brecker, Betty Carter, Kenny Kirkland, Courtney Pine, Geri Allen, Alice Coltrane, Greg Osby, Steve Coleman, Gonzalo Rubalcaba, Ravi Coltrane...

V súčasnosti vedie najmä svoje vlastné kapely, konkrétne The Watts Project a Jeff "Tain" Watts Quartet, so spoluhráčmi Troy Roberts (sax), Osmany Paredes (piano) a Chris Smith (bass).

 

Antonio Farao je vynikajúci taliansky klavirista, ktorý počas svojej kariéry nahral už množstvo vysoko hodnotených autorských albumov. který si vydobyl velice silné renomé zejména svými kritikou vysoko hodnocenými autorskými alby. Má na svojom konte koncerty a nahrávanie s osobnosťami ako Jack DeJohnette, Chris Potter, Bob Berg, Miroslav Vitouš, Joe Lovano, Ira Coleman, Jack DeJohnette, Richard Galliano, Dee Dee Bridgewater, Bireli Lagrene...

 

Rostislav Fraš je absolventom Konzervatória J. Ježka v Prahe a Jazzového Inštitútu Hudobnej Akadémie v Katowiciach. Už počas štúdia na KJJ začal pôsobiť na pražskej jazzovej scéne, kde sa stal vyhľadávaným hudobníkom. Okrem vlastných projektov pôsobí ako čeln a sólista Bigbandu Českého rozhlasu, ďalej v kapelách Karel Růžička Septet, Limited Edition, Štěpán Markovič Saxtet a Zuzana Lapčíková Quintet.

 

Kapela Rostislav Fraš Quartet ft. Jeff "Tain" Watts & Antonio Farao odohrá v spomínanom zložení dva koncerty, jeden na Slovensku a jeden v Čechách:

12.2. - Divadlo Aréna, Bratislava

14.2. - Jazzdock, Praha

 

Po krátkom turné sa plánuje Fraš s kapelou presunúť do štúdia, kde bude pracovať na svojom najnovšom albume. Všetci sa máme na čo tešiť!

 

Zdroj: Jeff Tain Watts homepage

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Veľký smútok zaplavil česko-slovenskú jazzovú scénu: Opustil nás výnimočný saxofonista Rostislav Fraš
V stredu sa vo večerných hodinách Prahou rozširovala veľmi smutná správa o odchode obľúbeného...
Speváčka Hanka Gregušová vydáva druhý album
Jedna z popredných speváčok na slovenskej klubovej scéne, Hanka Gregušová predstaví v ...
CZ-SK Big Band Matúša Jakabčica vystúpil v Synagóge v Šahách
Pri spiatočnej ceste späť zo servisu na opravu fotoaparátov sme sa zastavili v Šahách a ...
Otto Hejnic Trio: Beauties sú poctou kráse filmovej hudby
Otto Hejnic spolu so svojim triom v obsadení Ondrej Krajňák klavír a Josef Fečo kontrabas už...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...