Nový album Lukáša Oravca "Ali": Aj vy môžete podporiť jeho vydanie

Nový album Lukáša Oravca "Ali": Aj vy môžete podporiť jeho vydanie

Minulý rok vystupoval Lukáš Oravec na Bratislavských jazzových dňoch s legendárnym saxofonistom Bob Mintzerom. Pri tejto príležitosti navštívili aj nahrávacie štúdiá a spoločne nahrali album s názvom Ali. Na jeho dokončenie mu však chýbajú financie, preto sa na verejnosť obracia s prosbou o pomoc - pokiaľ máte záujem, môžete si CD kúpiť v predpredaji a tým podporiť jeho vydanie, ktoré je plánované na prelom októbra a novembra 2016.

 

"Chystáme vydať nový album s názvom "ALI". Na album sme pozvali vzácneho hosťa, mnohonásobného nominanta a držitela ceny Grammy, Bob Mintzera. Album sme úspešne nahrali už v Októbri 2015, ale chýbajú nám ešte financie na jeho dokončenie. Radi by sme Vás poprosili o pomoc pri jeho realizácii. Je to jednoduché. Ak máte záujem, alebo si plánujete kúpiť naše nové CD, nečakajte na koncert, alebo kým CD výjde. Kúpte si ho v predpredaji. Tým nám vlastne pomôžete zrealizovať jeho vydanie, ktoré by sa malo uskutočniť na prelome Októbra a Novembra 2016. Ďakujeme" - Lukáš Oravec

 

Vydanie albumu Lukáš Oravec Quartet feat. Bob Mintzer "ALI" je možné podporiť na crowdfungindovom portáli startovac.cz, formou zakúpenia nového CD v predpredaji, ako aj starších albumov Lukáša Oravca, prípadne iných zaujímavých cien - napríklad súkromného koncertu napríklad aj vo vašej vlastnej obývačke. Okrem leadera a trubkára Lukáša Oravca a saxofonistu Bob Mintzera na albume hrá vynikajúca rytmika Kálmán Oláh - klavír, Tomáš Baroš - kontrabas a Marián Ševčík - bicie.

 

Album môžete podporiť priamo na tejto webstránke.

 

 

Zoznam skladieb CD:

1. Ali (Lukáš Oravec)

2. Somewere Up There (Bob Mintzer)

3. Bunch of Gypsies (Tomáš Baroš)

4. Thadeus (Bob Mintzer)

5. Bebop Special (Bob Mintzer)

6. Always (Kálmán Oláh)

 

Skladba "Always" vyhrala cenu na prestížnej svetovej súťaži jazzových komponistov Theloniousa Monka v spojených štátoch.

 

Zdroj: startovac.cz

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...