One Day Jazz Festival prináša do Bratislavy pravé jazzové lahôdky

One Day Jazz Festival prináša do Bratislavy pravé jazzové lahôdky
jazz.sk

One Day Jazz Festival tento rok začína vo veľkom štýle. 27. februára poslucháčom ponúkne kvalitný jazz trio Harry Sokal, Heiri Känzig a Martin Valihora, známe pod názvom Depart, pravý americký soul v podaní famozného speváka, skladateľa a multiinštrumentalistu Franka McComba a slovenskú špičku Andreja Šebana s jeho mladou energickou kapelou.

 

Po tohtoročnom úspešnom turné Andreja Šebana priaznivcov určite poteší vystúpenie aj na One Day Jazz Festivale, keďže jeho bratislavské koncerty boli beznádejne vypredané. S Andrejom zahrá jeho nová koncertná skupina v zložení - Daniel Špiner (klávesy), Peter Rusňák (basgitara) a Michal Fedor (bicie).

 

 

 

Power-trio Depart sa slovenskému publiku predstaví v novom zložení. Bubeníka Jojo Mayera nahradil po 15- rokoch Martin Valihora. Virtuózni sólisti tria zahrajú explozívny mix vzrušujúcich rytmov a pútavých melódií.

 

 

Ťahákom festivalu je americký multiinštrumentalista a spevák Frank McComb.

Frank McComb je veľký talent, ktorý si u nás určite získa zaslúženú pozornosť. Účinkoval s jazzovými velikánmi akými sú Herbie Hancock, Oscar Peterson, Roberta Flack, Donny Hathaway (ku ktorého hlasu je najčastejšie porovnávaný) a Stevie Wonder.

 

27.2.2013, Istropolis, Bratislava

Frank McComb (USA)

Depart project

Andrej Šeban band
 

Vstupenky na One Day Jazz budú už čoskoro v predaji.

 

One Day Jazz festival je voľný koncept jazzových večerov, ktorý otvoril svoju prvú sériu koncertov 20. mája 2008 v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Odvtedy má už za sebou ďalších osem úspešných pokračovaní. Hlavnú hviezdu týchto jazzových "sessions" vždy podporia skupiny z USA, Európy a Slovenska. Myšlienka festivalu vznikla u hudobníka Martina Valihoru, ktorý je aj zakladateľom a hlavou festivalu. Na základe svojich skúsenosti a kontaktov z vystúpení na svetových hudobných podujatiach prišiel s konceptom festivalu, ktorý sa zameriava predovšetkým na umeleckú kvalitu v rôznych žánroch a hudobných koncepcií s možnosťou priamej interaktívnej komunikácie slovenskej a zahraničnej hudobnej scény, čo prehlbuje kontakty, ktoré pomáhajú naším domácim umelcom v presadení sa a realizácii vo svete.

 

Zdroj: Agentúra Red Vision

 

 

Ďalšie články

Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...
Saxofónový súboj freeTenors
Legendárnymi jazzovymi súbojmi – jazz battles, sa preslávili v New Orleans najmä osobnosti ako Joe...