Report: Candy Dulfer roztancovala bratislavský Majestic Club

Report: Candy Dulfer roztancovala bratislavský Majestic Club
Dávid Oláh

12. apríla sa v bratislavskom klube MMC uskutočnil koncert interpretky, ktorá dlhé desaťročia uchvacuje svojich fanúšikov. Išlo o fantastickú saxofonistku a speváčku Candy Dulfer. Jej koncert sme si mohli v Bratislave vychutnať vďaka organizátorom zo City Sounds of Bratislava.

 

Pred kapelou štvrtkového večera bola kapela speváčky Kristíny Mihaľovej, ktorá predviedla interpretáciu známych popových hitov, ale aj vlastnú produkciu. Hudba sa niesla v rockovom a popovom štýle. Treba povedať, že všetci hráči si svoje vydarené vystúpenie užívali a dobrá nálada sa preniesla aj na zaplnený parket. Líderka Mihaľová výborne pracovala s publikom a vygradovala dobrú náladu. Koncert sa čím ďalej tým viac podobal na festival, nielen obrovským počtom návštevníkov, ale aj vysokými decibelmi a uvoľnenou atmosférou, ktorá pripomínala párty.

 

 

Po vydarenej prvej časti sa pokračovalo headlinerom. Candy Dulfer ako vždy vystúpila vo veľkom zložení – dvaja vokalisti, gitara, basgitara, dve klávesy a bicie nástroje. Večer sa niesol v multižánrovom duchu, odzneli skladby z jej najnovšieho albumu Together, ktoré sa niesli v znamení smooth jazzu, popu, rocku, "tribute to Prince", Ska, reagge či dokonca drum and bass. Vynikajúcu show zabezpečila okrem kvalitnej hudby aj krásna hra svetiel a laserov. Koncert mal tú najvyššiu profesionálnu úroveň po každej umeleckej stránke. Samozrejme nechýbal až chronicky známy hit tejto holandskej saxofonistky – "Lilly Was Here" - svojim svetlým saxofónovým tónom sa fantasticky vyhrala s dynamikou, zvukovosťou a predviedla neopakovateľné hudobné momenty po každej stránke. (Zaujímavé je, že Candy má rovnaký model saxofónu ako náš špičkový slovenský saxofonista Radovan Tariška. Napriek tomu má každý z nich úplne odlišný zvukový koncept, stoja na opačných póloch, čo sa soundu týka.) Jej popové melodické motívy a hudobná predstava právom priviedli obecenstvo k častému spontánnemu potlesku a k radostnému kriku.

 

 

Dlho by som sa tu mohol rozpisovať o technickej dokonalosti celej kapely, ale myslím si, že to je zbytočné, keďže ide o umelcov, ktorí už mnohé roky patria ku svetovej špičke. Holandská saxofonistka Candy Dulfer ma na koncerte zaujala jej výdržou, koncentráciou, charizmou a jej úprimnými slovami. Veľmi sympatické boli jej príhovory v slovenčine.

 

Koncert Candy Dulfer bol dôkazom toho, že kvalitná hudba sa môže skĺbiť s popularitou a medzinárodným úspechom. Ako povedala samotná Dulfer, od detstva doma počúvala všetky žánre až na vážnu hudbu, čo ovplyvnilo celý jej hudobný koncept. Publikum tancovalo a zabávalo sa na umelecky hodnotnú a zároveň komerčnú hudbu. Ďakujem celému tímu City Sounds of Bratislava za ďalší hudobný zážitok a teším sa na jeseň, kedy vystúpi fenomenálny francúzsky gitarista Bireli Lagrene.

 

Dávid Oláh

Foto: Zdenko Hanout    

 

Esprit 2023

Galéria

01_candy_dulfer_02.jpg
01_candy_dulfer_08.jpg
01_candy_dulfer_10.jpg
01_candy_dulfer_14.jpg
01_candy_dulfer_15.jpg
01_candy_dulfer_18.jpg
02_tri_supp_candy_dulfer_10.jpg

 

 

Ďalšie články

Reportáž: Rado Tariška a jeho dramaturgicky pestrý Radio Band
Vo štvrtok 18. 5. 2017 sa v Divadle Aréna opäť uskutočnil zaujímavý jazzový koncert. Fenomenálny...
Tomáš Maretta: Kvalitná hudba nie je zadarmo, Slováci to musia pochopiť.
Stretol som sa s Tomášom Marettom - jedným z organizátorov koncertu Rona Cartera a Richarda...
Reportáž: Výborný kvartet Ester Wiesnerovej v Klariskách
Ester Wiesner od návratu domov z bostonskej Berklee určite nezaháľa. Svoje koncerty odštartovala v...
Júlia Kozákova a jej Gypsy Songs v bratislavskom Jazztikote
Minulý týždeň sa síce niesol v znamení jazzákov, no napriek tomu nechýbali v Bratislave kvalitné...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...