Súťaž o 1x2 permanentky na One Day Jazz Festival

Súťaž o 1x2 permanentky na One Day Jazz Festival
jazz.sk

Obľúbený One day jazz festival sa vracia aj v roku 2015. Fanúšikovia jazzu a kvalitného hudobného zážitku by nemali chýbať 21. a 22. mája v bratislavskom Istropolise. Pozvánku riaditeľa festivalu Martina Valihoru totiž tentokrát prijala výnimočná dáma - izraelská hviezda a aktivistka za mier, speváčka Achinoam Nini alias NOA so svojou kapelou. Festival tento rok navyše oslávi 10. jubilejný ročník – poprvýkrát vo svojej histórii potrvá dva dni.  A vy môžte byť pri tom zadarmo vďaka našej súťaži o 2 permanentky!

AchiNoam Nini - NOA, hviezda s exotickými koreňmi, žijúca v USA, ktorá je považovaná za najuznávanejšiu speváčku a skladateľku z Izraela, zaspieva vďaka  ONE DAY JAZZ FESTIVALU na Slovensku exkluzívne poprvýkrát! V hudobnej brandži svoje meno preslávila spoluprácami s hviezdami ako Sting, Stevie Wonder či Quincy Jones. NOA má na konte už 15 vydaných albumov, z ktorých sa predali milióny kusov po celom svete.

Na pódiu Veľkej sály bratislavského Istropolisu sa v priebehu prvého festivalového večera predstaví so svojím triom tiež Ron Affif - synovec a žiak legendárneho gitaristu Rona Anthonyho, ktorý hrával s Frankom Sinatrom.  Ron Affif so svojím triom (kontrabasista Essiet Okon Essiet a bubeník Jeff „Tain" Watts) hráva pravidelne v slávnom newyorskom Zinc Bare.

 

Uznávaný slovenský jazzový basgitarista Juraj Griglák, ktorý koncom roka 2014 pokrstil nový album Time to Fly, vystúpi na ONE DAY JAZZ FESTIVALE 2015 v zostave spolu s neprehliadnuteľným slávnym americkým bubeníkom Poogie Bellom, ktorý spolupracoval s hviezdami ako David Bowie, Erykah Badu, Al Jarreau či Chaka Khan, a najviac sa preslávil ako dlhoročný spolupracovník basgitaristu Marcusa Millera. Páni svojho remesla vystúpia v Bratislave v rovnakej zostave, v akej hrali pred 2 rokmi v Londýne (Poogie Bell Band).

 

Americký jazzový gitarista a skladateľ, známy absolvent Berklee College of Music v Bostone, Wayne Krantz sa v minulosti preslávil vystupovaním a nahrávaním s umelcami ako Steely Dan, Michael Brecker, Billy Cobham, Chris Potter a David Binnery. Od 90. rokov sa však sústredí na sólovú kariéru a hru s vlastným triom. Gitarový virtuóz, majster elektrickej i akustickej gitary, uznávaný pre svoju prácu s rytmickými a harmonickými hudobnými konceptmi sa v rámci ONE DAY JAZZ FESTIVALU predstaví ako jedna z hviezd druhého festivalového dňa.

 

Organizátor festivalu, bubeník Martin Valihora si zahral začiatkom októbra 2014 dva razy v Košiciach so slávnou islandskou fusion kapelou Mezzoforte. Zaskakoval totiž za svojho kolegu, inak i zakladajúceho člena skupiny Mezzoforte, bubeníka Gulli Briema. Z unikátnej medzinárodnej spolupráce vzišlo úspešné týždňové turné v Škandinávii, na ktoré nadviazali ďalšie spoločné koncerty a pozvánka na tohtoročný ONE DAY JAZZ FESTIVAL. Ten legendárna formácia s radosťou prijala.

 

 

 

LINE - UP ONE DAY JAZZ FESTIVAL 2015
21. máj
Cha bud (SK)
Ron Affif (USA)
NOA (Izrael)
 
22. máj 
Juraj Griglák & Company feat. Poogie Bell (SK / USA)
Wayne Krantz (USA)
Mezzoforte feat. Martin Valihora (SK / Island)

Súťažná otázka:
Napíšte nám názov slovenského jazzového albumu, ktorý získal cenu ESPRIT za rok 2014
.

Súťaž trvá so 20.mája 2015

 

Výherca: Libor Riška

 

 

Ďalšie články

Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...