Zdokonaľte svoju jazzovú hru na gitaru cez on-line lekcie

Zdokonaľte svoju jazzovú hru na gitaru cez on-line lekcie
jazz.sk

E-learning je vzdelávací proces využívajúci informačné a komunikačné technológie k distribúcii študijného obsahu. E-learning je vďaka internetu dostupný pre každého. E-learning prenikol aj do výučby jazzovej hry na hudobné nástroje. Najväčšou výhodou je, že takýmto spôsobom vás môžu vyučovať veľkí zahraniční majstri.

 

Pre niekoho to môže byť príliš neosobné, iní ocenia blízkosť napriek vzdialenosti, výber akéhokoľvek učiteľa,  lekcie na YouTube zdarma, alebo interaktivitu prostredníctvom video hovorov na Skype. Z hudobných nástrojov prevažuje gitara a klavír, avšak zastúpenie majú aj ostatné nástroje. Prinášame vám krátky prehľad niektorých online lekcií jazzovej gitary:

 

1. JamPlay.com je portál zameraný na výučbu hry na gitaru ako takej, jazzové lekcie však dáva gitaristka, skladateľka, aranžérka a docentka na univerzite Berklee Jane Miller. Niekoľko jej lekcií sa nachádza aj na YouTube zdarma pod názvom Jane Miller Jazz Guitar Lessons, zvyšné si môžete zakúpiť cez spomínaný portál.  

 

1. GuitarInstructor.com je ďalší portál, ktorý naučí hru na gitaru aj začiatočníkov. Jazzovú hru vyučuje Don Linke, jazzový gitarista z Milwaukee s vyše 35 ročnou profesionálnou hudobnou kariérou, pričom pôsobil aj ako pedagóg -  26 rokov na konzervatóriu vo Wisconsine. Jeho aktuálne zamestnanie je odborný asistent na univerzite vo Wisconsine - Milwaukee v programe Jazz Guitar. Opäť nejaké lekcie zdarma na YouTube a ostatné za poplatok. 

 

Jarmila Žuffová

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...