Yes 2 Jazz, 19.11.2016 20:00

Rene Gonzalez
Yes 2 Jazz, 19.11.2016 20:00
Názov koncertu: 
Yes 2 Jazz
Sobota, November 19, 2016 - 20:00
Miesto konania (bez profilu)
Queens Pub Puchov
Hudobná skupina (bez profilu)
Alberto Herrera & Gabriel Jonáš Trio
Hudobníci (bez profilu)
Alberto Herrera

Blíži sa ďalší koncert zo série Yes 2 Jazz, ktorá púchovským fanúšikom pravidelne predstavuje známych slovenských a českých jazzových hudobníkov. Tento krát prichádzajú organizátori s novinkou, ako sólista sa predstaví kubánsky flautista Alberto Herrera, ktorý na Slovensku pôsobí niekoľko rokov. 

 

V rámci Yes 2 Jazz sa v Púchovskom Queens Pube počas posledných rokov predstavilo viacero kapiel, medzi nimi Silvia Josifoska QuintetMartin Uherek Quartet aj Jana Gavačová. Cieľom organizátorov je podeliť sa s poslucháčmi o hudbu, ktorá sa v Púchove a okolí vyskytuje pomerne zriedkavo. Najbližší koncert sa uskutoční v sobotu 19.11.2016 a predstaví sa na ňom Gabriel Jonáš Trio so sólistom Albertom Herrerom.

 

Hudobné aktivity tria Gabriela Jonáša (Gabriel Jonáš - klavír, Juraj Kalász - kontrabas, Marián Ševčík - bicie, na tomto koncerte post bubeníka obsadí Peter Solárik) sa sústreďujú na sprevádzanie vokalistov a inštrumentalistov. Toto nenápadné zoskupenie troch výrazných jazzových osobností vzniklo z pragmatických dôvodov ako rytmika nedeľných jamov v Pube u Zeleného stromu. V priebehu piatich rokov sa toto trio vypracovalo na špičkovú úroveň v zohratosti a empatii. Okrem projektu Jam-Session, ktorý bol 10 rokov finančne podporovaný z grantu ministerstva kultúry SR, spolupracovalo trio na projektoch Chansons & Songs a VocalEase Bratislava.

 

Master mind za všetkými týmito grantovými aktivitami je kontrabasista Juraj Kalász, ktorý tiež systematizuje notový materiál a moderuje komunikáciu so sólistami. "Pod Gabovým vedením som sa postupne naučil nedôverovať fake-bookom a rôznym komerčne dostupným notovým zápisom. Na základe nahrávok sme spolu vybudovali náš playlist v notačnom programe, ktorý je kedykoľvek pripravený na použitie. Je v ňom nad 400 skladieb," hovorí Juraj.

 

Spolupráca s kubánskym flautistom Albertom Herrerom začala práve na nedeľných jamoch. Herrera je absolventom Conservatorio Esteban Salas v Havane a je známou hudobnou osobnosťou pôsobiacou v bratislavskej i viedenskej latino komunite. Kontakty na hudobníkov ako je napríklad Paquito d'Rivera mu pomohli etablovať sa aj v latino hudbe ovplyvnenej jazzom.

 

 

 

«  
  »
Po Ut St Št Pi So Ne
1
 
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
 
17
 
18
 
 
 
21
 
22
 
23
 
24
 
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30