Brazílsky gitarista Daniel Santiago vydáva nový album. Song For Tomorrow produkuje vydavateľstvo Kurta Rosenwinkela

Brazílsky gitarista Daniel Santiago vydáva nový album. Song For Tomorrow produkuje vydavateľstvo Kurta Rosenwinkela

Uznávaný gitarista, skladateľ a multiinštrumentalista Daniel Santiago vydá 9. apríla 2021 vo vydavateľstve Heartcore Records svoj najnovší album s názvom Song for Tomorrow. "Pieseň pre zajtrajšok", naplnená brazílskym duchom, prístupom a silou klasického rocku a vynaliezavou dispozíciou modernej improvizovanej hudby, je odvážnou umeleckou výpoveďou hudobníka, ktorý je všeobecne uznávaný a známy pre svoju virtuozitu a tvorivú identitu. Nový album Santiaga produkoval jazzový gitarista Kurt Rosenwinkel.

 

Song for Tomorrow predstavuje trinásť originálnych skladieb, ktoré obsahujú hosťujúce vystúpenia Erica Claptona, Kurta Rosenwinkela, Pedra Martinsa, Aarona Parksa a ďalších. Album ponúka všestrannú paletu štýlov, je vhodný pre uši indie-rockerov, poslucháčov world music a takmer kohokoľvek iného - ​​Song for Tomorrow je najnovším prírastkom do katalógu súčasnej umeleckej tvorby Heartcore Records, ktorú nie je možné jednoducho žánrovo kategorizovať.

 

Daniel Santiago je mnohostranný umelec, ktorý za posledných dvadsať rokov významne prispel ku rozvoju brazílskej a svetovej hudobnej scény a bol nominovaný na štyri po sebe nasledujúce ceny Latin Grammy a mnoho ďalších ocenení. Okrem spolupráce s Miltonom Nascimentom, Hamiltonom de Holanda, Johnom Paulom Jonesom, Hermetom Pascoalom, Joshuom Redmanom a mnohými ďalšími vydal Santiago tri svoje vlastné albumy a zožal úspech ako skladateľ aj producent. Jeho duový projekt Simboise, na ktorom spolupracoval s brazílskym gitaristom Pedrom Martinsom, vyvrcholil vystúpením na festivale Erica Claptona "Crossroads Guitar Festival" 2019 a práve ten bol katalyzátorom pre vznik albumu Song for Tomorrow.

 

V novembri 2019 Santiago a Martins po svojom oceňovanom vystúpení na Crossroads odleteli do Berlína, aby začali pracovať na albume Song for Tomorrow v štúdiu Kurta Rosenwinkela - Heartcore Studios. Tieto sessions, ktoré produkoval Rosenwinkel, boli plné hlbokého emočného spojenia medzi všetkými zúčastnenými hudobníkmi, čo môže vo výsledku poslucháč jasne cítiť. Santiago sa o svojom najnovšom albume vyjadril nasledovne: „Pre mňa je účasť Erica Claptona, Kurta Rosenwinkela a Pedra Martinsa ako splnený sen. Naše spojenie nie je len láskou k gitare - je to spôsob chápania života, hudby, umenia, pocitov a emócií vecí, ktoré sa nedajú vyjadriť slovami. “

 

Album Song for Tomorrow pozýva poslucháčov, aby zažili toto spojenie na vlastnej koži, jeho jedinečná zmes rockového cítenia s hlbokou melodickou zvučnosťou sa vymyká pokusom o kategorizáciu alebo porovnávanie. Daniel Santiago so svojimi spoluhráčmi neustále napredujú, posúvajú hranice a objavujú nové územia - Song for Tomorrow je vlnou budúcnosti. Album bude k dispozícii prostredníctvom vydavateľstva Heartcore Records ako vinyl, ale aj v digitálnom formáte dostupnom na zakúpenie na všetkých digitálnych platformách od 9. apríla 2021.

 

Zdroj: tlačová správa

 

 

Ďalšie články

Kurt Rosenwinkel vydáva so svojim triom nový album Angels Around
8. května 2020 vyšlo nejnovější jazzové album Kurta Rosenwinkela. Jazzová legenda Kurt Rosenwinkel...
Report: Tajný big bandový svet Kurta Rosenwinkela
Hviezdnymi menami nabitý program koncertného cyklu Jazz im Konzerthaus, avizovaný na prvú polovicu...
Bratislava privíta dvoch špičkových umelcov: Workshopy s Kurt Rosenwinkelom a Ericom Harlandom
15. a 16. júna sa na pôde bratislavského konzervatória uskutočnia workshopy s umelcami svetového...
Nový orchestrálny projekt gitaristu Kurta Rosenwinkla Heartcore Orchestra prichádza s prvou skladbou "Under It All"
Nezávislý hudobný label Heartcore Records predstavil novú nahrávku a video skladby „Under It...
Spectaculum na hudobných cestách: World Music Expo v Španielsku
Koncom októbra 2023 sa Alexandra Pastorková, zástupkyňa Občianskeho združenia Spectaculum, vybrala...
Počuli ste minuloročné prekvapenia českej jazzovej scény?
Len pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli meno laureáta jazzového albumu roka 2023 v rámci ocenení...
Na ubolenú dušu - David Miilmann Group: What´s Left
Druhý album dánskej skupiny okolo gitaristu Davida Miilmanna je pohladením v čase jarných únav...
Priatelia a kamaráti WAF Bandu
Meno speváka (ale aj klaviristu či aranžéra) Matúša Uhliarika poznajú už zopár rokov priaznivci...