Jazz.sk otvára súťaž pre mladých slovenských jazzmanov

Jazz.sk otvára súťaž pre mladých slovenských jazzmanov
Miroslav Bachura

Už viackrát sa stalo, že sme mali tú česť na týchto stránkach informovať o úspechoch našich mladých kapiel a hudobníkov v rôznych súťažiach. Nuž teda, povedali sme si, prečo nerozbehnúť vlastný projekt na podporu mladých jazzových umelcov. Projekt, ktorý by patril nám všetkým, hudobníkom i poslucháčom.  Projekt, ktorý umožní víťazovi stráviť dva dni v profi štúdiu.

 

V redakcii Jazz.sk sme niekoľko týždňov dumali, až sme vydumali. Rozhodli sme sa spustiť seriál, ktorého ťažiskom bude predstavovanie mladých slovenských kapiel z oblasti jazzu, či blízkych žánrov ako blues, funky, latino a i. Tie žiaľ v slovenských hudobných periodikách nedostávajú zaslúžený priestor ani podporu.

 

Prihlásiť sa môže každé mladé jazzujúce zoskupenie. Jedinou podmienkou je jednoduchá zvuková nahrávka. Redaktori tohto portálu za asistencie členov kapiel budú v priebehu štyroch mesiacov vytvárať kvalitné pútavé profily dvanástich nádejných kapiel s jediným cieľom - pomôcť mladej slovenskej jazzovej obci spraviť ďalší krok. Účastníci súťaže nesmú mať oficiálne vydané CD.

 

Jazz Start Up
 

No a čo musí mať každý poriadny internetový seriál? Súťaž! Súťaž o najlepšiu mladú kapelu! O víťazovi rozhodne jednak stanovisko odbornej poroty pozostávajúcej z profesionálov (napr. Juraj Bartoš, Róbert Ragan, Gabriel Jonáš, Juraj Griglák a ďalší), jednak tradičné „lajkovanie“ verejnosti. Práve hlasy, názory a podpora od nás všetkých, fanúšikov dobrej hudby, budú môcť byť vodou na mlyn tuzemskému jazzovému dorastu.

 

Výhercov čakájú okrem kopy nových fanúšikov i 'Start Up' ceny, ktoré určite môžu pomôcť pri rozbehu kariéry. Prvá z nich má podobu dvoch dní strávených v profesionálnom nahrávacom štúdiu s rešpektovaným majstrom zvuku Milanom Tokolym. Tomu za posledných pár rokov prešla rukami väčšina nahrávok slovenskej jazz produkcie. Ďalšou cenou je profesionálny záznam koncertu víťaza v klube Blue Note, v digitálnej DVD kvalite. Motiváciou pre súťažiacich je v prípade výhry  určite tiež možnosť otvoriť svojim koncertom náš najväčší open air jazzový festival, Open Jazz Fest 2014!

 

Nuž teda. Hudobníci, už aj posielať nahrávky! Pošlite nám najneskôr do 30. apríla skladbu v mp3 formáte (max 10MB) na adresu startup@jazz.sk. Následne vás budeme kontaktovať a možno práve vaša skupina bude patriť medzi 12 postupujúcich, ktorým pripravíme profesionálny profil a spolu s porotou ich posunieme do súťaže o skvelú cenu.

 

Tím Jazz.sk
Miroslav Bachura

Partneri súťaže: Štúdio J, Jazz klub Blue Note, Open Jazz Fest

 

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Cena ESPRIT - anketa za najlepší slovenský jazzový album roka 2013
Slovenská anketa „ESPRIT - cena za najlepší slovenský jazzový album roka 2013“ sa stala oficiálne...
Cena ESPRIT - anketa za najlepší slovenský jazzový album roka 2014
Už tretí rok vyhlasuje portál Jazz.sk cenu za najlepší jazzový album roka Esprit. Víťazné albumy...
Nech je dobrej hudby medzi nami veľa
Milí priatelia hudby zvanej Jazz, priatelia dobrej hudby. Akosi vždy, na prelome rokov prichádza...
Kluby a hudobníci: Je výhodné hrať za vstupné?
Zohnať dobrý ‚gig‘ – hranie sa stáva pre kapely a hudobníkov v dnešnej dobe čoraz väčším...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...