Koncert, workshop a jamsession s kvartetom Radovana Tarišku v Košiciach

Koncert, workshop a jamsession s kvartetom Radovana Tarišku v Košiciach
jazz.sk

V utorok 2. decembra sa vo Výmenníku Brigádnická o 18.00 hodine bude opäť hrať, učiť a vychutnávať kvalitný jazz. Pripravte sa na hudobnú maškrtu v podaní saxofonistu Radovana Tarišku a jeho hostí, klaviristu Eugena Vizváryho, basgitaristu Juraja Grigláka a bubeníka Mariána Ševčíka. Určite si so sebou zoberte aj hudobné nástroje, pretože títo skvelí umelci vás naučia zopár jazzových trikov.

 

PROGRAM

18.00 Koncert

19.00 Workshop

20.00 Jam session

2.decembra 2014, 18.00
Výmenník, Brigádnicka ul. Košice

 

 

Radovan Tariška

Saxofonista Radovan Tariška pochádza z hudobníckej rodiny. K hudbe, ako sám uvádza, ho priviedol ako 5-ročného chlapca jeho starý otec, ktorý bol klarinetista a saxofonista. V roku 2002 získal cenu Ladislava Martoníka ako “Jazzman roka“. V duu s Ondrejom Krajňákom vydal CD Elements, ktoré získalo nomináciu na hudobnú cenu Aurel ako jazzový album roka. Momentálne sa venuje vlastnému projektu Folk to jazz. Ide o veľmi zaujímavú a exkluzívnu fúziu dvoch hudobných žánrov, slovenského folklóru s americkým jazzom, na ktorom sa stretávajú európsky hudobníci zvučných mien s americký jazmani. Spolupracoval s hudobníkmi z celého sveta ako sú: James Morrison, George Mraz, Oliver Kent, Harry Sokal, Jarek Smietana, Piotr Baron, Janus Muniak, Roy Hargrove, Esstiet Okkon Essiet, E.J. Strickland, Marcus Strickland, Donald Edwards, Keyon Harrold, Joan Faulkner, Kornel Fekete Kovacs, Gabor Winand, Jeff Ballard a ďalšími. Oficiálny web Radovana Tarišku.

 

 

Eugen Vizváry

Eugen Vizváry patrí k najvyhľadávanejším jazzovým klaviristom na Slovensku a v Českej republike. Hudobná činnosť jazzového guru je veľmi bohatá a rôznorodá. Spočíva v práci v hudobných štúdiách, komponovaní a aranžovaní. Pôsobí ako producent a svojou hrou na hudobné nástroje sprevádza popredných slovenských a českých umelcov. Predstavil sa ako člen kapely Juraja Grigláka po boku legendárneho amerického bubeníka Poogie Bella. Na ich spoločnom turné Eugen zložil skladbou Shine Bright!, ktorú si Poogie ju obľúbil natoľko, že sa stala súčasťou jeho vlastného repertoáru. Oficiálny web Eugena Vizváryho.

 

Juraj Griglák

Juraj Griglák pochádza z hudobníckej rodiny. Jeho otec bol klarinetistom v Symfonickom orchestri Československého rozhlasu, mama bola speváčkou v Slovenskom ľudovom umeleckom kolektíve. Už počas štúdia na Konzervatóriu bol členom funkových skupín. Jeho prvé CD Bass Friends, na ktorom hrá vynikajúci gitarista z New Yorku, Ron Affif bolo vysoko ohodnotené prestížnym americkým časopisom BASS PLAYER. V súčasnosti vedie svoj projekt Juraj Griglak & Company a je členom  niekoľkých jazzových zoskupení. Príležitostne  spolupracuje s newyorským  gitaristom Ronom Affifom, s ktorým kooperoval aj na CD Bass Friend. S fenomenálnym Poogie Bell Bandom absolvoval v roku 2012 a 2013 europske turné.  Oficiálny web Juraja Grigláka.

 

Marián Ševčík

Marián vyštudoval na konzervatóriu v Bratislave odbor bicie nástroje. Na festivale Musica sacra v Bratislave spoluúčinkoval pri premiére kompozície Jazzové meditácie pre altsaxofón, kontrabas a bicie nástroje, amerického saxofonistu žijúceho na Slovensku, Shawna Loeschera. Od roku 2003 je členom Milo Suchomel Quartet. Spolupracoval s viacerými americkými hudobníkmi ako Greg Burg (USA), Rick Šiling (USA), Peter Cardarelli (USA). Viac o  Mariánovi tu.

 

 

 

Vstupné: 2 Eurá / 1 Euro študenti a dôchodcovia

Zdroj: Spots.sk
Foto: Rudolf  Baranovič

 

Galéria

12264-1417027656_Mw80q3Rbs1.upl-fotka_radovan_tariska.jpg

 

 

Ďalšie články

Zomrel saxofonista Lubomír Tamaškovič
Jas, to znamená pôvodné, silné svetlo. Možno, že raz či dvakrát sa mi tak podarilo zahrať, ešte na...
Reportáž: Rado Tariška a jeho dramaturgicky pestrý Radio Band
Vo štvrtok 18. 5. 2017 sa v Divadle Aréna opäť uskutočnil zaujímavý jazzový koncert. Fenomenálny...
6 zaujímavých faktov o jazze, ktoré ste (možno) nevedeli
Jazz je dnes nesmierne širokým pojmom, pod ktorým si môžeme predstaviť rozmanitú hudbu. Nebolo tomu...
Top 5: Jazzový saxofón swingu a bebopu
V dejinách akejkoľvek oblasti vždy existuje niekoľko osobností, niekoľko udalostí, niekoľko...
Cenu ESPRIT si prevzal gitarista David Kollar
Slovenské oslavy Medzinárodného dňa jazzu pod záštitou UNESCO sa už tradične nesú v znamení...
OpenJazzFest ožije Kubou i Brazíliou
Bohatá ponuka jazzových festivalov je typická najmä pre jesenné mesiace, no fanúšikovia si nemusia...
Cotatcha sings, Basie swings
Predpokladám, že znalci spozorneli pri parafráze na titul vynikajúceho albumu „Ray Sings, Basie...
Piesne, ktoré poznajú Lash & Grey i Dan Bárta
Carnegie Hall v New Yorku, Empoli Jazz Festival v Taliansku, viedenský klub Porgy&Bess,...