Magické momenty na koncerte v divadle Astorka: Jana Gavačová krstila svoje debutové CD

Magické momenty na koncerte v divadle Astorka: Jana Gavačová krstila svoje debutové CD
Dávid Oláh
V pondelok 25. marca bol pre speváčku Janu Gavačovú výnimočný. V ten večer sa totiž konal posledný zo série koncertov jej projektu Biele Noci. V bratislavskom divadle Astorka sa uskutočnil koncert spojený s krstom rovnomenného projektu.
 
Pondelkový jarný večer si všetci fanúšikovia kvalitného jazzu prišli spríjemniť na kultúrnu udalosť. V divadle Astorka sa konal koncert spojený s krstom CD Biele Noci speváčky Jany Gavačovej. Večer mal výbornú atmosféru. Okrem bohatého pohostenia vo foajé, sme mali možnosť počuť kompozície z CD Biele Noci v prevedení výborných hudobníkov – Jana Gavačová – spev, Miroslav Hloucal - trúbka, Ondrej Krajňák – klavír, Martin Valihora – bicie nástroje, Ľuboš Brtáň – gitara a Michal Šelep – kontrabas.
 
 
Kapela predviedla vynikajúci výkon. Hudobníci boli zohratí a každý svoj tón si užívali. Jana Gavačová sa prezentovala nielen ako speváčka s krásnou farbou hlasu, štýlom spevu a pódiovým prejavom, ale aj ako skúsená moderátorka. Veľmi príjemne sprevádzala koncert príhovormi o jednotlivých skladbách, a o (hudobnom) koncepte jej CD. 
 
 
Prekvapením večera bol neočakávaný zvukový problém, kvôli ktorému bola líderka donútená oznámiť technickú prestávku. Ani toto však nikoho z kapely nevyviedlo z miery, a po občerstvujúcej pauze sme sa dočkali ďalších krásnych hudobných chvíľ. Farebná pestrosť a bohaté nástrojové obsadenie vytvorilo krásnu zvukovú paletu. Kapela hrala veľmi zohrane a každý svoj tón si naplno užívala. V jej hre bolo cítiť, že si hudobne rozumejú a že majú za sebou úspešné turné. Gavačová sa sebavedomo zhostila role band-líderky, čo podporilo jej profesionálny spevácky výkon.Okrem toho pripravila dramaturgicky príťažlivý program zložený zo skladieb od viacerých aranžérov, ktoré spievala v rôznych jazykoch. Špeciálne musím vyzdvihnúť Ondreja Krajňáka, ktorého hra dosahovala svetovú úroveň. 
 
 
Plynulo sme sa dočkali vrcholu večera, ktorým bol krst albumu. Krstným otcom bol Martin Valihora, a album Biele Noci pokrstil darmi mora - detskými nálepkami s obrázkami morských živočíchov. Po standing ovations sa kapela musela vrátiť na pódium, aby zahrala prídavok. Krst dosky Biele Noci mal pohodovú atmosféru spojenú s čarovnými hudobnými momentmi, ktoré zabezpečil Gavačovej band. Gratulujem ku krásnemu večeru, a myslím si, že všetci diváci odchádzali domov nadmieru spokojní. Podujatie sa uskutočnilo s podporou soza, a z vetejných zdrojov podporil podujatie fond na podporu umenia.
 
Dávid Oláh
Foto: Tomáš Benedikovič
 

 

Esprit 2023

Galéria

TBEN0298.JPG
TBEN0372.JPG
TBEN0543.JPG
TBEN0563.JPG

 

 

Ďalšie články

Mini Jazznica 2013 – Jana Gavačová Trio s Gabom Jonášom
Priznám sa, Gabo Jonáš je moja srdcovka ešte z mojich študentských čias v Bratislave, keď...
CD Biele noci: Veľkolepý debut speváčky Jany Gavačovej
Speváčka a herečka Jana Gavačová pôsobí na našej domácej scéne dosť dlhé obdobie. Jej hudobný...
Jana Gavačová chystá jarné turné: Predstaví svoj debutový album Biele Noci
Štúdiový debut Biele Noci herečky a speváčky Jany Gavačovej od nahrávania až po samotné vydanie...
Poznáme mená víťazných projektov: Hudobný fond vydá v roku 2017 tieto jazzové albumy
Slovenská jazzová spoločnosť a Hudobný fond už 20 rokov spoločne podporujú slovenských jazzových...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...