Fotograf Zdenko Hanout predstaví svoje najlepšie hudobné fotky minulého roku

Fotograf Zdenko Hanout predstaví svoje najlepšie hudobné fotky minulého roku
jazz.sk

Fanúšikovia kvalitnej koncertnej fotografie sa majú na čo tešiť. Profesionálny fotograf Zdenko Hanout, ktorý je tiež členom redakcie nášho portálu, bude mať v Bratislave ďalšiu výstavu.

 

Predstaví  na nej výber zo svojej tvorby z roku 2012. Výstavu s veľavravným názvom Music In Pictures 2012 si záujemcovia budú môcť pozrieť v Galerii Dunaj~ na Nedbalovej ulici, a to od 1. do 30. augusta 2013. Vernisáž, ktorá bude vo štvrtok 1. augusta o 19:00, je voľne prístupná, rovnako ako celá výstava.  

 

          A koho budú môcť ľudia vidieť na fotografiách? Zo zahraničných interpretov to budú Gus Gus, Aloe Blacc, Al Jarreau, Dolores O'Riordan z The Cranberries, Evanescence, Alanis Morissette, Janelle Monáe, ZAZ, Igudesman & Joo, Mario Biondi, Melody Gardot alebo Quique Neira. Ak vám v tomto zozname chýba metal, nebojte sa, pred Zdenkovým objektívom boli vlani aj členovia kultovej formácie Slayer a ani oni na výstave nebudú chýbať. Čo sa týka domácich mien, Music In Pictures 2012 prinesie fotografie Vojtěcha Dyka, AMO, Jany Kirschner, Kataríny Knechtovej a kapely Bloom.

 

          Posledná menovaná skupina združená okolo talentovanej speváčky Barbory Drahovskej bude špeciálnym hudobným hosťom výstavy. Na vernisáži predstaví svoju tvorbu, s ktorou sa presadila napríklad aj na Bratislavských jazzových dňoch. V ostatných mesiacoch mohli Bloom ľudia na celom Slovensku vidieť ako predkapelu na akustickom turné Kataríny Knechtovej a v auguste sa chystajú na nahrávanie debutového albumu v Lavagance studios.

 

Výstava vznikne za podpory partnerov ako sú Plotbase, ktorí sa postarali o tlač fotografií, Galérie Dunaj~, ktorá poskytli priestory, hlavných mediálnych partnerov Hudba.sk a Rádio_FM a ostatných mediálnych partnerov.

 

Zdenko Hanout pochádza z Humenného, no už dlhšie pôsobí v Bratislave a jej okolí. Fotografii sa venuje od roku 1999. Má za sebou samostatné autorské výstavy fotografií - Music In Pictures 2011 a Jazz & Blues I. v Bratislave a Music In Colours na prestížnom multižánrovom festivale Colours of Ostrava 2012. Okrem koncertov fotí aj iné spoločenské podujatia, firemné akcie, ale napríklad aj muzikály. Je podpísaný pod takými dielami ako Na skle maľované, Producenti, Príbeh ulice 2 či West Side Story.

 

Viac info na: 

www.hanout.eu

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

Jazzové vtipy :-)
K letnému dovolenkovému obdobiu patrí relax a uvoľnenie. Preto nachvíľu odbočíme od „...
6 zaujímavých faktov o jazze, ktoré ste (možno) nevedeli
Jazz je dnes nesmierne širokým pojmom, pod ktorým si môžeme predstaviť rozmanitú hudbu. Nebolo tomu...
Etta James – Radosť, bolesť, horkosť i utrpenie 3/3
Pokračovanie druhého dielu:          Etta James sa pretransformovala na...
VRAVELO SA V COTTON CLUBE - Letný vánok z Charlestonu
"Vravelo sa v Cotton Clube" je séria príbehov z obdobia jazzového veku. Sám F. Scott Fitzgerald by...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...
UFMC: Brno zrejme opäť mnohým „nakopne prdel“
Neviem s tým nič robiť, ale Brno som si v poslednom období nesmierne zamiloval: počas celého roka...
Lukáš Oravec Quartet vyráža na WARM UP TOUR 2024
Už tento týždeň zahajuje trubkár a bandlíder Lukáš Oravec jarnú koncertnú sezónu a spolu so svojím...
Očarenie francúzskou trúbkou - daoud: Good Boy
Keď sa spomenie Francúzsko, jazz a trúbka v jednej vete, asociujem automaticky dve mená...