Permanentky na New Orleans Jazz Fest vypredané v prvý deň a v rekordnom čase: Dôvodom sú Rolling Stones

Permanentky na New Orleans Jazz Fest vypredané v prvý deň a v rekordnom čase: Dôvodom sú Rolling Stones

Vo štvrtok 17. januára 2019 sa spustil pred halou Mercedes-Benz Superdome v New Orleans predpredaj permanentiek na tohtoročný New Orleans Jazz and Heritage Festival, výlučne pre rezidentov štátu Louisiana. Keďže jedným z hlavných headlinerov festivalu je legendárna kapela The Rolling Stones, ktorá v New Orleans naposledy vystúpila v roku 1994, záujem o tieto vstupenky bol obrovský. Až tak obrovský, že tisícky ľudí sa rozhodli na lístky čakať už od stredy a prespávali v rade pred halou pod holým nebom.

 

Deň predtým, ako sa spustil oficiálny predpredaj vstupeniek na New Orleans Jazz and Heritage Festival pre širokú verejnosť, si mali možnosť obyvatelia Louisiany zakúpiť permanentky s názvom "brass pass". Tie svojim vlastníkom umožňujú vstup na každý deň festivalu, ako aj možnosť dokúpiť si lístok na vystúpenie The Rolling Stones za špeciálnu cenu. Záujem o vstupenky na legendárneho headlinera bol taký veľký, že ľudia boli nielen ochotní zakúpiť si permanentku, ale aj vystáť si v rade pred halou Mercedes-Benz Superdome celú noc pred spustením predaja - len aby neprišli o svoje miesto.

 

Prvým 3,000 štastlivcom sa podarilo získať "brass passes" za cenu 600 dolárov, čo je o 75 dolárov menej, ako bude ich štandardná predajná cena pre širokú verejnosť. Zároveň si samozrejme zakúpili aj lístky za ďalších 185 dolárov na The Rolling Stones. Kapela síce vystúpi vrámci festivalu, no za osobitné vstupné a s obmedzenou kapacitou. 

 

New Orleans Jazz and Heritage Festival tento rok odštartuje svoj okrúhly 50. ročník, ten sa bude konať od 26. apríla do 2. mája 2019. Aj z tohto dôvodu sa na line-upe objaví niekoľko veľmi zaujímavých a prestížných hostí - niekoľkí z najlepších jazzmanov krajiny, no aj legendárne svetové kapely, ktoré toho s jazzom až tak veľa spoločné nemajú. 

 

V nasledujúcom videu je prezentovaných 10 významných headlinerov, ako ich zoradil informačný portál NOLA.com - The Rolling Stones, Katy Perry, Dave Matthews Band, Alanis Morissette, Van Morrison, Al Green, Pitbull, Chris Stapleton, Santana, Ciara. Že sa medzi týmito headlinermi nenachádza veľa jazzu, len potvrdzuje celosvetový trend veľkých festivalov v snahe prilákať širšie publikum. A s The Rolling Stones a permanentkami vypredanými hneď v prvý deň predaja sa im to zjavne podarilo. Pre celkový prehľad účinkujúcich navštívte oficiálnu stránku New Orleans Jazz and Heritage Festivalu.

 

 

Zdroj: theadvocate.com

Autor: Martin Uherek

Esprit 2023

 

 

Ďalšie články

6 zaujímavých faktov o jazze, ktoré ste (možno) nevedeli
Jazz je dnes nesmierne širokým pojmom, pod ktorým si môžeme predstaviť rozmanitú hudbu. Nebolo tomu...
VRAVELO SA V COTTON CLUBE – Volanie Džungle
"Vravelo sa v Cotton Clube" je séria príbehov z obdobia jazzového veku. Sám F. Scott Fitzgerald by...
Dr. House bude už po druhý krát liečiť s blues.
Britský herec a spisovateľ Hugh Laurie vo svete známy ako sarkazmom sršiaci Dr. House, si zdá sa,...
Nový album: Hugh Laurie hrá, aj keď prší!
     Raz je herec, raz spisovateľ a už po druhýkrát hudobník.  Volá sa...
Týždeň slovenského jazzu: všehochuť
Niekedy to proste vypáli tak, že do jedného vreca musíte zozbierať všetko, čo nezapadlo inde: bez...
Týždeň slovenského jazzu: vokalisti
Dnes to bude stručnejšie, keďže zo spomenutej päťky som sa viacmenej dostal len k dvom albumom...
Týždeň slovenského jazzu: tradícia
Pomaly, ale isto sa blížime k Medzinárodnému dňu jazzu, ako aj k oslavám tohto sviatku...
ESPRIT - hlasovanie o najlepší domáci jazzový album je spustené!
Už o niekoľko dní sa dozvieme, kto získa prestížne ocenenie ESPRIT za najlepší slovenský jazzový...